Најнови

Најдобрите три фитнес лекции

Целта на фитнесот не е само да Ви го промени изгледот на телото туку преку специфичен пристап кон храната и тренинг да Ве мотивира на позитивни животни промени. Следете ги најдобрите три фитнес лекции кои ќе Ви помогнат да најдете…

Неуропсихијатрите препорачуваат:Не слушајте музика додека работите!

Многумина додека работат, слушаат музика со слушалки. На тој начин освен што се изолираат од буката и галамата, го подобруваат своето расположение и генерално мислат дека работат подобро. Но дали сте се запрашале што се случува во мозокот додека слушате…

Чудотворниот црвен витамин В12

Витаминот В12 е познат како црвен витамин и е еден од најзначајните кој се наоѓа во намирниците од животинско потекло.  Заедно со фолната киселина учествува во многу процеси во човечкиот организам како што се синтеза на ДНК, синтеза и регенерација…

Постпородилна депресија

Раѓањето на дете и периодот кој следи е многу нтензивен и осетлив период за секоја мајка. Без разлика на тоа колку мајката била добро подготвена за новонастанатата ситуација и без разлика на подршката на околината, овој период секако ќе биде…

Симптоми на мигрена

Многу луѓе патат од мигрена. Ако често имате главоболки, но не сте сигурни дали станува збор за мигрена проверете дали имате некои од следните симптоми. Според научните истражувања бројот на жени кои страдаат од мигрена е три пати поголем за…

Витамини и минерали неопходни за здрави коски

За правилно функционирање на организмот потребно е да се внесуваат сите минерали и витамини. Витамини кои се неопходни за здрави коски и заби се: калциумот, витамин Д и витамин К. Калциумот е важен минерал и има клчна улога во здравјето…

Која е улогата на витамините за раст и развој на фетусот

Витамините, минералите и аминокиселините се неопходни за физолошките процеси кај секој човек, Потребите на организмот се менуваат во зависност од надворешните и внатрешните услови.  При зголемен физички или психички напори, при промена на надморската височина, промена на климата, при различни…

Што е Гилбертов синдром?

Гилбертов синдром е наследен облик на пореметување на билирубинот во крвта, односно состојба во која црниот дроб не произведува нормално ниво на билирубин. Билирубинот настанува со разложување на еритоцитите (црвените крвни зрнца). Референтните вредности на билирубинот во крвата се 6,8…

Витамините се неопходни за здрав организам

Сите витамини се важни за здрав и витален организам. Витамините треба да се внесуваат преку исхраната која треба да биде билансирана и разновидна.  Денес на пазарот можат да се најдат најразлични видови на овошје и зеленчук, дури и оние кои…

Зошто да користите органска козметика?

На пазарот моѓат да се најдат многу козметички производи по достапна цена, но пред да посегнете по некои од нив треба да го видете составот. Дел од козметичките производи содржат парабени, вештачки бои и парфеми. Парабените се конзераванси што имаат…

Follow by Email
Facebook
Facebook
WordPress Video Lightbox Plugin