Совети

Неколку совети за намалување на внесот на алкохолот

  • Во текот на неделата намалете го бројот на денови за консумирање на алкохол. Ако тоа ви помогне, договорете се со партнерот или пријателите меѓусобно да се подржувате во овој потфат.
  • Ако планирате да пиете, однапред поставете си самите граница и внимавајте да не ја преминете.
  • Заменете го секој втор алкохолен пијалок со безалкохолна чаша вода.
  • Пробајте радлер пиво (мешавина од класично пиво и сок од портокал, лимо или некое друго овошје) наместо она класичното, а виното заменете го со шприцер.
  • Не чувајте залиха на пиво, пиво и жестоки пијалоци во домот
  • Испијте го првиот пијалок до крај пред да почнете со вториот, бидејќи честото налевање на чашата ја нарушува проценката на испиената количина.
  • Не порачувајте пијалоци во рунди , бидејќи на тој начин ќе ја избегнете должноста чекор со останатите во друштвото.
  • Известете ги пријателите и партнерот за тоа дека сте одлучиле да го намалите конусмирањето алкохол. Така ќе добиете подршка, а можеби и тие ќе ви се придружат кон остварување на истата цел.

LEAVE A RESPONSE

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *