Што е еректилна дисфункција?

Еректилна дисфункција е невозможност да се добие или да се задржи ерекција која би била доволна за сексуален однос. Понекогаш се нарекува и како импотенција. Повремени еректилни дисфункции (ЕД) и не се невообичаени. Понекогаш мажите ги доживуваат истовремено со некаков…

Demeter – Храна со карактер

Demeter – Храна со карактер Demeter е бренд за производи од биодинамичко земјоделство.Само на строгоконтролирани и договорно врзани партнери им е дозволено да го користат брендот. Тоа е сеопфатен процесна проверка и обезбедува строга согласност со Меѓународните стандарди за производство…

Како да ја намалите телесната тежина кога имате проблеми со тиродната жлезда

Губењето на килограми може да изгледа невозможно во случак кога се борите против нерамнотежа на тироидната жлезда. Што може да направите Намалето го воспалението Дури  со балансирана тироидна жлезда, воспаленото тело ќе се бори да се ослободи од килограмите. Јадете…

10 здрави намирници наместо ботокс

Стареењето е природен процес кој тешко можеме да го сопреме и претставува главна грижа на жените,но се повеќесезасегаат и мажите. Грешките кои ги правиме во исхраната можат да го забрзаат и стареењето како процесно и да предизвикаат определени болести.Важно е…

Атопичен дерматит

Атопичниот дерматит(АД) или атопичниот егзем е хронично рецидивирачка воспалителна генетски предиспонирана дерматоза, манифестирана со јадеж, сува кожа и типична клиничка слика која зависи од возраста на пациентот. Преваленцата кај школски и предшколски деца изнесува 15-17% додека кај возрасните е многу…

Тиква

Тиква е идеална за оние што сакаат да ја намалат телесната тежина, но и за оние лице со проблеми со црниот дроб, простата и воспаление на јајчниците. Тиквата низ историјата е позната како симбол за регенерација и долговечност. Тоа се…

Техники за правилно доење на новороденче и доенче

Техники за правилно доење на новороденче и доенче Во родилиштата треба да се научат мајките да им дозволат на нивните бебиња сами да го прекинуваат доењето кога тоа ќе го посакаат. Дозволете му на доенчето смао да ја испушти дојката,…

Физикална медицина

Физикалната медицина значи третман и дијагноза на природните сили. Како природна сила, која не познава човечката раса од праисториски времиња, а кои долго време се користи за лекување, развој и унапредување на телото се сонцето, водата и воздухот. Физикална терапија…

Најголемиот непријател на Вашата кожа – Зимскиот сув студ и студениот ветер

Како паѓа температурата , така и процентот на влажност во самиот воздух се намалува , што не е добро за нашата кожа . Сето тоа доведува до намалување и на влажноста на самата кожа , а со тоа и нејзино…

Грчеви кај бебињата-Колики

Коликата ( грчевите ) во мешето e нормална физиолошка појава и е форма на болка, која започнува и запира веднаш , а истата се должи на мускулните контракции на дебелото црево во обид на мускулите да се одстрани содржината која…

Follow by Email
Facebook
Facebook
WordPress Video Lightbox Plugin