Произвди кои сите ги имаме дома а влијаат на губењето на телесната тежина

Доколку сакате да изгубите тежина, најдобро е да го направите тоа со користење на природата која  е неисцрпен извор на здравата храна. Тоа е единствениот начин да се губи  на телесната тежина здраво и без трајно ошетување на здравјето. Пченкарна…

Симптоми на недостаток на фолната киселина

Индикатори на губиток на витамин Б9! Супстанцата позната како фолна киселина или витамин Б9, е од клучно значење за здравјето, бидејќи му помага на нашето тело да произведува црвени крвни зрнца и ја поправи нашата ДНК. Според американскиот Институт за…

Сипаници

Одговор за најчестите дилеми поврзани со сипаниците Сипаниците се најчестите заразни заболувања во детската возраст. Од ова не се поштедени ни возрасните, особено оние кои не ги прележале како деца. За сипаниците не постои специфичен лек. Единствен начин да се…

Превенција на спортските повреди

Превенција на спортските повреди Секој знае за важноста на правилното затоплување и постепеното ладење на мускулите пред и по тренинг, што е основа за да се избегнат спортските повреди. Акутни повреди обично се појавуваат кога мускулите, тетивите и лигаментите се…

Маката – корен за хормонална рамнотежа

Маката е исклучително жилав корен, што расте на високите предели на Андите во Перу, а се употребува уште пред  2000 години. Традиционално, маката е најдобро позната како адаптогена билка , шти значи дека го балансира одговорот на телото во справување…

Колку зимата влијае на апетитот

Доколку ви се чини дека јадете повеќе во овој период, чуството не ве мами-зимата навистина влијае на вашиот апетит. Меѓутоа, не се грижете, постојат начини како да го држите апетитот под контрола.Кога доаѓаат зимските месеци и празниците на секој му…

Лимон и Лимета

ЛИМОН : ЛИМЕТА Лимон и лимета се два различни генетски вида на овошје со слични карактеристики. Некои експерти веруваат дека лимоните биле создадени како хибрид на лимета и цитрон – голем, дебел корен со цитрусови плодови. Лимонот и лиметата, како…

Хепатитис А: Симптоми, Причини, Третмани…

Хепатитис А: Симптоми, Причини, Третман Што е хепатитис?  Воспалението на црниот дроб од било која причина се нарекува хепатитис. Може да биде предизвикано од лекови или алкохол, но најчестата причина е вирус, вирусен хепатитис. Постојат неколку видови на вирусен хепатитис,…

Главоболка

Главоболката е една  од најраспространетите болести, бидејќи ретко да има возрасна личност која никогаш во животот не ја заболела глава. Колку може да биде болна знаат оние кои патат од мигрена или се соочуваат со чести болни епизоди што со…

Како до подобра циркулација ?

Циркулацијата на крвта одговорна њ за довод на кислород и харанливи материи во ткивата, а кога протокот на крвта не е доволно интензивен можно е да с епојават симптоми на слаба заситеност.Лошата циркулација вообичаено се јавува во екстремитетите и најчесто…

Follow by Email
Facebook
Facebook
WordPress Video Lightbox Plugin