ЗЕЛЕН ЧАЈ

Зелениот чај е неверојатен извор на здравје и постојат многубројни истражувања кои го докажале тоа.Тој одсекогаш беше и ќе остане најпопуларен чај. Некои го користат за диета, некои за имунитет, но за што се е добар всушност зелениот чај? –Зелениот…

ПИЕЊЕТО ВОДА ГО ПОДОБРУВА КВАЛИТЕТОТ НА ЖИВОТОТ

Човековото тело се состои од 50-70% на вода. Покрај тоа што пиењето на вода е потребно за извршување на секојдневните активности и функција на телото, од вистнско значење е и за здравјето на целиот организам. Недоволното внесување на вода води…

СОВЕТИ ЗА ПОБРЗО СЛАБЕЕЊЕ

Копнеете за совршена фигура на песочен часовник? Обликувајте го вашето тело со помош на методи, тактики и трикови за слабеење кои нема да ве принудат да гладувате, туку ќе влезат во улогата на скулптори на привлечна силуета. Слабеење 1.Елиминирајте ја…

Се дебелеете,а малку јадете? Ви недостига јод

Јодот има витална улога во одржување на добро здравје.Како основен елемент на хормонот на штитната жлезда тој влијае на бројни процеси во организмот.Штитната жлезда пак има улога во регулирање на метаболизмот и е од клучно значење за развој на мозокот….

УБОД ОД ПЧЕЛА !

Доѓањето на летото доаѓа и сезоната на убоди од различни инсекти помеѓу кои најголема опасност шират плелите,осите и стршлемите. За повеќето луѓе убодот од пчела предизвикува само привремена болка и иритација на местото каде што е испуштено осилото. За други,…

СОНЧАНИЦА – И КАКО НАЈБРГУ ДА СЕ СПРАВИТЕ СО НЕА

Сончаницата настанува како последица на изложување на главата, а посебно на поттилниот дел на висока температура – т.е. на влијание на голема сончева топлина. Први симптоми кои се јавуваат  се :главоболка, вртоглавица, немир, збунетост, црвенило на лицето и телесна температура…

7 НАЧИНИ КАКО ДА ГО ПОДОБРИТЕ РАСПОЛОЖЕНИЕТО

Кога станува збор за здравјето, физичкото и менталното здравје не се наоѓаат на исто место, бидејќи секогаш сметаме дека физичкото е поважно. Но, вистината е дека и менталното здравје е подеднакво важно. Доколку физички сте совршено здрави, но го занемарувате…

ПРИРОДНА И ВКУСНА ПРЕВЕНЦИЈА

Овие прехранбени производи ги обезбедуваат состојките што помагаат за да се намали опасноста од заболување од рак. Јаболкото и сокот од јаболко,меѓу другото содржат баластни материи,минерали и витамини.Тие се богати со феноли соединенија што се распределени во лушпата.во плодот и…

СИНДРОМ НА СУВО ОКО

Состојбата што се нарекува синдром на суво око се појавува кога во окото природно не се создаваат доволно солзи за подмачкување.Тоа е релативно вообичаена појава кај жените во триесеттите и во раните четириесетти години,најверојатно заради хормонални промени,како што е намалено…

БОТОКС И ХИЈАЛУРОНСКИ ФИЛЕРИ ДА ИЛИ НЕ?

Ботоксот и хујалуронските филери претставуваат многу ефикасно средство за подмладување,сепак за постигнување на најдобри резултати и посакувани ефекти на наједноставен и најпрактичен начин потребно е да се препуштите во рацете на стручно лице во таа област и да се информирате…