7-ЗА, за бакарот

Бакарот е микронутриент од суштинско значење за повеќе функции во телото. Го подобрува вашето целокупно здравје, вклучувајќи одржување на убавината, општото здравје, третман на рани, па дури и помага во одржувањето на метаболичките процеси. 7 природни здравствени придобивки од бакар…

Воспоставување на близок однос мајка-новороденче-татко

Раѓањето претставува највозвишен настан во животот на секоја жена, и најубаво е  кога е споделен со партнерот, таткото на детето. Односот на создавање на правиот родителски однос со новороденчето, мајчинството и татковството, претставува предуслов за создавање на услови за оптимален…

Совети за спокојна и лека ноќ

Мислете на убави нешта. Луѓето кои си замислуваат сончев пејсаж, прекрасна зелена градина или си споменуваат нешто убаво заспиваат 20 минути порано од оние кои бројат овци. Читањето релаксирачки книги влијае на брзината на заспивање. Испијте чаша топло млеко. Ова…

Artrohelp Marine – решение за коски, зглобови, мускули и кожа

Сигурно секој од нас еднаш се сретнал со незгодни болки во мускулите, коските и зглобовите. Болките во зглобовите и мускулите предизвикуваат голема непријатност и спречување во извршување на секојдневните обврски. Болките може да се појават во било кој дел од…

Загрејте се со храната

Топлите шалови, џемперите, јакните, капите и ракавиците се задолжителен дел од зимската облека, но освен што со користење на различна облека може да се загреете од надвор- температурата на телото може да се покачи и со одредени видови на храна….

Медот за подобар имунитет и сила

Неуморната и вредна работа на пчелите на природаа обезбедува биоразновидност, а на човекот мед, полен, матичен млеч, прополис, восок-производи со многу корисни ефекти врз здравјето. Производите на пчелите со илјадници години наоѓале примена во народната медицина, а денес се потврдени…

Внимателно со чистење на носот при настинки

Статистичките податоци покажуваат дека инфекциите на дишните патишта, општо земено се најчести болести. За настинките обично се зборува во период кога е студено но тие с ејавуваат во текот на целата година, Овие вирусни инфекции обично не се опасни, но…

Неколку совети за намалување на внесот на алкохолот

Во текот на неделата намалете го бројот на денови за консумирање на алкохол. Ако тоа ви помогне, договорете се со партнерот или пријателите меѓусобно да се подржувате во овој потфат. Ако планирате да пиете, однапред поставете си самите граница и…