Печурките-лек и храна

Во минатото печурките се сметале за лек во Азија и тоа со право. Некои од најлековитите печурки се: реиши, маитаке, шитаке, кордицепс и чага. Печурката реиши се нарекува чудо на 21 век, а во минатото се нарекувала лек на кралевите.Оваа…

Special Kid Vision- Совршена формула за очно здравје кај децата!

Барајќи малку слободно време за себе, родителите често ги оставаат своите деца да се забавуваат со таблетите или телефоните.  Гледањето во екраните го оштетува видот и доведува до развој на разни болести на очите. Децата кои своето време го поминуваат…

Лукот и неговите магични својства

Лукот е растение со остра арома и вкус кој се разблажува при готвењето.Лукот спаѓа во најздравите видови храна и е популарен народен лек. Лукот е употребуван како лек во многу култури во текот на илјадници години.Со текот на времето многу…

Витамини важни за одржување на видот

Очите се еден од најважните органи во човечкото тело.Преку очите го осознаваме светот, па совршениот вид е од есенцијално значање за човекот.Денес сме изложени на најразлични штетни влијанија кои влијаат врз квалитетот на видот.Загадениот воздух, нездравата исхрана, честото гледање во…

Serrapeptase- ензим од природата за намалување отоци

Serrapeptase е протеолитички ензим кој ги разложува протеините на помали составни делови (пептиди и аминокиселини) кои телото може да ги користи. Овој ензим доаѓа од дигресивниот систем на свилената буба кој се појавува кога бубата се ослободува од својот кожурец.Всушност микроорганизмите…

Како до фит тело за кратко време?

Сите би сакале да ја покажат својата најдобра телесна форма на плажа.Но имаме се помалку време до летувањето од соништата,  а немаме доволно време за постигнување на совршеното фит тело.Изгладнувањето и прекумереното вежбање даваат краткорочни ефекти и му штетат на…

Кои витамини му се потребни на телото во лето?

Топлите летни денови ни носат многу авантури, па затоа на телото му се потребни многу витамини за да може да ги извршува секојденевните активности. Во летните месеци треба да го зголемиме внесот на витамини со кои ќе се зголеми енергијата…

Пренатални витамини клучни пред забременувањето

Делумно поради економските причини., луѓето денес се подоцна почнуваат да планираат потомство, а кога конечно ќе се одлучат, биолошкиот часовник им покажува дека преостанатото време им е многу кратко. Селдуваат долги анализи и испитувања за тоа што е причина за…

Follow by Email
Facebook
Facebook
WordPress Video Lightbox Plugin