Лукот и неговите магични својства

Лукот е растение со остра арома и вкус кој се разблажува при готвењето.Лукот спаѓа во најздравите видови храна и е популарен народен лек. Лукот е употребуван како лек во многу култури во текот на илјадници години.Со текот на времето многу…

Рунолист или еделвајс

Рунолист е ретко европско планинско цвеќе, кое расте до 20 см висина.Стеблото и листовите се покриени со ситни влакненца, по боја е бело пепеласто. Листовите се силно стеснати и прицврстени на стеблото без дршки.Цути од јуни до август, цветовите наликуваат…

Serrapeptase- ензим од природата за намалување отоци

Serrapeptase е протеолитички ензим кој ги разложува протеините на помали составни делови (пептиди и аминокиселини) кои телото може да ги користи. Овој ензим доаѓа од дигресивниот систем на свилената буба кој се појавува кога бубата се ослободува од својот кожурец.Всушност микроорганизмите…

Како до фит тело за кратко време?

Сите би сакале да ја покажат својата најдобра телесна форма на плажа.Но имаме се помалку време до летувањето од соништата,  а немаме доволно време за постигнување на совршеното фит тело.Изгладнувањето и прекумереното вежбање даваат краткорочни ефекти и му штетат на…

Кокосова вода

Кокосовата вода е чиста течност која се наоѓа внатре во младите кокосови ореви.При созревањето на плодот кокосовата вода постепено се заменува со кокосово месо и воздух. Младиот кокос има многу малку месо, кое е многу меко како гел.Кокосовата вода е…

Follow by Email
Facebook
Facebook
WordPress Video Lightbox Plugin