Знаци на стареење на кожата на лицето и вратот

Брзината на стареење на кожата на лицето и вратот е различна кај секој човек.Брзината на стареење на кожата зависи од повеќе фактори. Околу 20-30% брзината на стареењето зависи од генетски предиспозиции, а останатите 70-80% зависат од начинот на живеење, исхраната,…

Примената на уреата во козметиката

Уреата се врзува со водата и има широка примена во козметиката затоа што ја навлажнува кожата и спречува сушење.Уреата ја омекнува кожата и ја подобрува нејзината еластичност.Познато е дека го спречува предвременото стареење и ја намалува појавата на брчки кои…

Мед и млеко за беспрекорна кожа

Медот има антивоспалителни, смирувачки и хидретантни својства, што го прави погоден за нега на сите видови на кожа.Во комбинација со млекото, кое е една од нахранливите познати течности се создава совршен спој за многу здраствени проблеми Медот се состои од…

Follow by Email
Facebook
Facebook
WordPress Video Lightbox Plugin