Причини за инфекција на уши

Воспаление на увото најчесто се јавува како воспаление на средно уво и воспаление на надворешниот слушен канал. Најчесто се јавува кај деца од 3 месеци па до предшколска возраст, но се јавува и кај постарата генерација. Ова воспаление се јавува…

ДАЛИ И ВАС ВЕ МАЧАТ БОЛКИ ВО ЗГЛОБОВИТЕ?

Болките во зглобовите најчесто се појавуваат како последица на некое воспаление или поради нивна истрошеност. КОИ СЕ НАЈЧЕСТИ ПРИЧИНИ ЗА НИВНАТА ПОЈАВА? –Спортски повреди -Тапи повреди кои настануваат како резултат на паѓање и удари СИМТОМИ –Постојана болка во пределот на…

КАМЕН ВО БУБРЕГ

Каменњата најчесто се формираат во бубрегот,уретрата и бешиката.Можат да бидат сп различна големина која се движи од микрокристали до големина на компир. Вистинската причина за нивната појава сеуште не е позната. Камењата може да не предизвикаат некои значајни проблеми,но предизвикуваат…

Болки во зглобовите

Општо е познато дека болката претставува сигнал на организмот дека нешто не е во ред. Болките во зглобовите често се проследени со појава на отоци, црвенило и непријатност при секое движење. Неочекуваните болки во зглобовите кај лица кои не страдаат…

Follow by Email
Facebook
Facebook
WordPress Video Lightbox Plugin